• Κορίνθου 126, Αίγιο, ΤΚ 25100
  • ΔΕΥ και ΣΑΒ:
    08:30 - 14:30
    ΤΡΙΤ - ΤΕΤ
    - ΠΕΜ - ΠΑΡ:
    08:30 - 16:30
24/7 Τηλέφωνο

6944377535

close

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-ΤΖΑΚΙΟΥ

Img

Καθαρισμός τζακιού και καμινάδας

Ο καθαρισμός τζακιού και ο καθαρισμός καμινάδας είναι οι βασικές εργασίες συντήρησης που πρέπει να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, τώρα που η χρήση του τζακιού από πολυτέλεια έγινε ουσιαστική πηγή θέρμανσης της κατοικίας.

Πως γίνεται ο καθαρισμός τζακιού;

Ο καθαρισμός τζακιού γίνεται εσωτερικά από την εστία αφού πρώτα σφραγίσουμε το τζάκι σας για να μην ξέλθει η σκόνη στο εσωτερικό. Σε μερικές περιπτώσεις ο καθαρισμός γίνεται και εξωτερικά από την καμινάδα. Επιλέγουμε την κατάλληλη βούρτσα, αντίστοιχη της διαμέτρου της καμινάδας. Σφραγίζουμε την εστία του τζακιού για να μην περάσει στο εσωτερικό του σπιτιού ίχνος κάπνας. Με την κατάλληλη ντίζα ανεβοκατεβάζουμε τη βούρτσα από την καμινάδα μέχρι το καπέλο, ξύνοντας τα τοιχώματα και αφαιρώντας τα υπολείμματα της καύσης. Αφού τελειώσουμε με την καμινάδα καθαρίζουμε τον θόλο και την εστία του τζακιού. Τέλος, καθαρίζουμε και λιπαίνουμε το καπέλο για να μην κάνει θόρυβο κατά την περιστροφή.

Εαν υπάρχει πετρόμενη πίσσα τότε με χρήση ειδικού ορυκτού καταλύτη (PISSA OFF) αποσαθρώνουμε και αδρανοποιούμε την πίσσα εξασφαλίζοντας μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είδη καθαρισμού τζακιού – άμεση παράδοση‎

Παρέχουμε ειδικά προσανάματα, υγρά καθαρισμού τζαμιών, πυρίμαχα υλικα, υαλοσαλαμαστρα καθώς και χρώμα βαφής υψηλών θερμοκρασιών.

Αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων – Πυρκαγιάς

Ο καθαρισμός τζακιού και συγκεκριμένα ο καθαρισμός καμινάδας θα αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις όπως (εισπνοή επικίνδυνων τοξικών ουσιών, λεκέδες στα έπιπλα, στους τοίχους κτλ.) αλλά και μια πιθανή πυρκαγιά, κάτι που θα ήταν αρκετά επικίνδυνο για εσάς αλλά και τους γύρω σας. Ταυτόχρονα θα εξυπηρετήσει την καλύτερη διέλευση του καπνού προς τα έξω.

Το κρεόζωτο ή (Creosote)

Με την καύση των ξύλων έχουμε στερεά κατάλοιπα που επικάθονται στην εστία και στη καμινάδα του τζακιού. Τα κατάλοιπα αυτά ονομάζονται κρεόζωτο (creosote). Η ποσότητα των στερεών αυτών υπολειμμάτων εξαρτάται από την ποσότητα, την ποιότητα, καθώς και την υγρασία των ξύλων που θα κάψουμε. Το κρεόζωτο έχει τρία στάδια δημιουργίας: Σκόνη (κάπνα), κάπνα σε μορφή κόκκων και κρυσταλλοποιημένοι κόκκοι που μοιάζουν με μαύρο γυαλί.

                          ΣΚΟΝΗ – ΚΟΚΚΟΙ (ΚΑΠΝΑ)                                 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΟΚΚΟΙ                          ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΚΟΚΚΟΙ

Η μετατροπή του κρεόζωτου από το πρώτο στάδιο στο δεύτερο και το τρίτο, γίνεται με την εναλλαγή της θερμοκρασίας. Στο τρίτο στάδιο το κρεόζωτο πλέον είναι εύφλεκτο και επικίνδυνο. Γι’ αυτό σας συνιστούμε τον ετήσιο καθαρισμό της καμινάδας καθώς και την χρησιμοποίηση ορυκτού καταλύτη PISSA OFF που αποσαθρώνει το κρεόζωτο και κάνει πιο εύκολη την απομάκρυνσή του με τον επόμενο καθαρισμό.

Καθαρισμός καμινάδας τζακιού με προσοχή στον χώρο

Η εταιρεία μας, στην Πάτρα και στο Αίγιο, αναλαμβάνει τον καθαρισμό της καμινάδας σας με σύγχρονα μέσα και λύνει τα προβλήματα αναρρόφησης και οσμών του τζακιού.