• Κορίνθου 126, Αίγιο, ΤΚ 25100
 • ΔΕΥ και ΣΑΒ:
  08:30 - 14:30
  ΤΡΙΤ - ΤΕΤ
  - ΠΕΜ - ΠΑΡ:
  08:30 - 16:30
24/7 Τηλέφωνο

6944377535

close

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

Img

Τι είναι η Αντλία Θερμότητας;

Οι Αντλίες Θερμότητας ονομάζονται έτσι διότι “αντλούν” θερμότητα από μία ψυχρή πηγή (εξωτερικό περιβάλλον το χειμώνα ή ψυχόμενος χώρος το καλοκαίρι) και με τη βοήθεια ενός ψυκτικού μέσου την αποβάλλουν σε μία θερμή πηγή (θερμαινόμενος χώρος το χειμώνα ή εξωτερικό περιβάλλον το καλοκαίρι). Επειδή «επιβάλλουν» μία ροή θερμότητας από το ψυχρότερο προς το θερμότερο περιβάλλον, που είναι αντίθετη προς τη «φυσική ροή» θερμότητας (που είναι από το θερμότερο προς το ψυχρότερο), απαιτούν την κατανάλωση ενός μικρού ποσού ενέργειας (συνήθως ηλεκτρικής) για να συντηρήσουν τη λειτουργία τους.

Η αντλία θερμότητας είναι μια ηλεκτρονική συσκευή που έχει την ικανότητα να αντλεί θερμική ενέργεια από μία δεξαμενή και να την μεταφέρει σε μια άλλη.

Λειτουργεί σε 2 καταστάσεις:

 1. Το χειμώνα αντλεί θερμική ενέργεια από το εξωτερικό περιβάλλον και τη μεταφέρει στον εσωτερικό χώρο μας.
 2. Το καλοκαίρι αντλεί θερμική ενέργεια από τον εσωτερικό χώρο μας και τη μεταφέρει στο εξωτερικό περιβάλλον. Δηλαδη κάνει το αντίστροφο.

Οι αντλίες θερμότητας επιτυγχάνουν μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που αγγίζει το 75%.

Η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια   με την λειτουργία των μηχανικών μερών της αντλίας θερμότητας  η  θερμική ενέργεια την απορροφάτε  δωρεάν από το περιβάλλον.

Ουσιαστικά καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια  είναι για τη μεταφορά θερμικών φορτίων.

Οικονομια: Είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δηλ, για κάθε 1kw/h που καταναλώνουν ηλεκτρικού ρεύματος παράγει ανάλογα τις συνθήκες 3-5kw  θερμικου  εργου.

H αντλία θερμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για θέρμανση και για ψύξη.

Χαρακτηρίζονται από το συντελεστή συμπεριφοράς για τη θέρμανση (COP) και για τη ψύξη (EER), που εκφράζουν το λόγο της ενέργειας που «παίρνουμε ή ωφελούμαστε» προς την ενέργεια που «καταναλώνουμε» . Οι τιμές των συντελεστών αυτών είναι μεγαλύτερες της μονάδος (στο σύνολο σχεδόν των εφαρμογών) και κυμαίνονται (συνήθως) από 3 έως 4 . Αυτό συμβαίνει επειδή η ενέργεια που «παίρνουμε» προέρχεται κατά 70 % από το εξωτερικό περιβάλλον και κατά 30 % από την ενέργεια που «καταναλώνουμε». Αυτό είναι το στοιχείο που φέρνει τις αντλίες θερμότητας στις πρώτες θέσεις επιλογής ως σύστημα θέρμανσης.

Με βάση διάφορα κριτήρια κατατάσσονται σε διάφορες κατηγορίες (π.χ. αέρα-αέρα, αέρα – νερού ή χαμηλών θερμοκρασιών – υψηλών θερμοκρασιών).

Γιατί να επιλέξω αντλία θερμότητας από την ΕΣΤΙΑ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Η ΕΣΤΙΑ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ με εμπειρία από το 1989 στα συστήματα θέρμανσης, ψύξης και κλιματισμού προσφέρει monoblock & split αντλίες θερμότητας των Οίκων HITACHI, SHARP, VALLANT, NOBE & CLIVET ικανότητας 7 – 32 kW, με συμπιεστές τύπου scroll ή screw, αξονικούς ή φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες και δυνατότητα ενσωματωμένου υδραυλικού κιτ, καθώς και έξυπνα συστήματα συνδεσιμότητας.

Ο συνδυασμός αντλιών θερμότητας με μικρές εφαρμογές ΑΠΕ για την παραγωγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος – οικονομικός και περιβαλλοντικά σωστός – για να καλύψεις τις ανάγκες σου για θέρμανση και να εκμηδενίσεις το κόστος θέρμανσης.

Αντλία Θερμότητας – Πάτρα, Αίγιο, Αιγείρα, Δυτική Ελλάδα.

Βρες την καλύτερη τιμή για Αντλίες Θερμότητας στην ΕΣΤΙΑ & ΘΕΡΜΑΝΣΗ για  την ευρύτερη περιοχή Αχαιας, Πάτρας, Αίγιο και Δυτικής Ελλάδας.